Tamat AKUIP Musim Pertama


Masih ingatkah anda dengan Rancangan TV3 Semi Reality, Aku Ikon Patriotik ?  Rancangan tersebut telah tamat bagi musim 2014. Juara Akuip yang berjaya membawa pulang RM100,000 adalah pasukan Negeri Kuala Lumpur, diikuti dengan Kumpulan terbaik, Negeri Melaka dan Kumpulan paling popular adalah Terengganu. Well..Tahniah kepada kawan-kawan Akuip. :) Semoga kita semua dapat menyemarakkan semangat patriotisme dalam diri semua lapisan masyarakat. opps. Sebelum terlupa, Rina nak bagitahu bahawa program akuip ini benar-benar memberikan impak yang besar kepada semua orang... Wah.. Nak tahu kenapa?

Dengan program ini, maka banyak golongan anak muda yang Rina kenali atau berjumpa masing-masing bertanyakan.... apakah akuip? dan bagaimana nak join akuip? Well. Hanya penonton yang meluangkan masa menonton rancangan akuip 2014 akan lebih memahami apa akuip.. Tapi jangan risau, bagi kepada sesiapa yang tidak sempat menonton rancangan tersebut, u guys boleh baca blog rina entry tentang episod 1 and so on. 



Orite. Actually, this is a simple entry yang rina sempat update untuk mengucapkan tahniah kepada semua yang terlibat and paling penting sekali kepada anda semua, supporter dan penonton. Dan juga kepada mereka-mereka yang telah mengundi pasukan Pulau Pinang. Tak terbalas jasa-jasa anda.. Ampa semua memang sporting.. Kita jumpa next time insyallah. Terima kasih all :)

Info:  Rina akan bersiaran di blogger daily updated. Nanti kita bagitau info seterusnya. Thanks friends and all.

Blogger vs Vlogger adalah artis

Beb, tadi rina terbaca something.. Mungkin u all pun pernah tahu.. Tapi rasa ianya normal and biasa-biasa aje..
Tapi, bagi Rina.. Rasa macam OMG.. Yeke.. baru tahu ni..
But I guess, U all pun tahu tapi mungkin juga baru tahu...

Actually,

U guys tahu tak?
Blogger sebenarnya adalah artis? That so funny.
So bermillion-million artis baiii..
Oh dear, tapi u guys tahu tak..

Vlogger pun adalah artis..
Means why?
Because blogger n vlogger u both publish your art and your ideas.
So, people able to wacth it and like it!

Thus, untuk korang yang teringin sangat nak jadi artis tu.
U guys can make it simply.

Tapi... Rina terkejut sangat dengan statement tu.. I actually involve it because I actually love writting.