Tips Supaya Rambut Cepat Panjang

Peace all the world today. hekhek. tips ini memang berguna untuk lelaki, perempuan, tomboy, peng, pondan and sesapa je lah. huwwww. yang penting aweks2 yang nak rambut cepat panjang better check outs and follow tips-tips nieh. insyallah, rambut korang cepat panjang :)

1. Mengonsamsi suplemen yang boleh membantu pertumbuhan rambut.

Konsumsilah beberapa suplemen yang boleh membantu pertumbuhan rambut, termasuk adalah vitamin B, terutama B6 dan asam amino.

2. Potong rambut Anda secara rutin.

Ujung-ujung rambut umumnya akan mudah rosak dan boleh saja menjadi bercabang. Kondisi tersebut tidak akan membantu meningkatkan pertumbuhan rambut Anda. Penting potong rambut sedikit dihujung-hujung rambut untuk mengelakkan rambut rosak. bukan itu saja, rambut juga cepat menjadi panjang. Potonglah rambut secara rutin setiap 3-4 bulan sekali, potonglah ujung rambut Anda minimal 1 cm.

3. Hindari hal-hal yang boleh merosakkan rambut.

Perawatan rambut menggunakan bahan kimia dan peralatan rambut yang menggunakan pemanas, seperti curlers dan flat irons, boleh merosak rambut sehingga menghalangi usaha Anda dalam memanjangkan rambut.

4. Hindari kolam renang.

Kolam renang mengandung klorin yang boleh menyebabkan kerosakan pada rambut dan menghambat pertumbuhan rambut anda. Selain itu, air masin alami atau air laut juga boleh menyebabkan kerosakan pada rambut.

5. Konsumsi banyak protein.

Mengonsumsi banyak makanan yang mengandung protein seperti kacang hijau, kacang tanah, biji-bijian, dan kedelai boleh membantu meningkatkan pertumbuhan rambut Anda.

6. Perlakukan rambut dengan lembut.

Sisir rambut secara lembut dan hati-hati, serta hindari mengikat rambut anda terlalu kuat.

sekian.

Tiada ulasan: